Anak Muda Teruja Lagenda Bolasepak Masuk PAS

Salam perjuangan,

Semasa saya membaca berita yang disiarkan di dalam harakahdaily semalam, berita tentang seorang lagenda bolasepak tanahair iaitu Abdullah Ali bersama beberapa orang rakannya telah menyerah borang menyertai PAS di Kota Bahru, saya menerima SMS daripada seorang sahabat yang pernah bersekolah, menuntut di universiti dan bekerja dalam kilang industri yang sama untuk memberitahu kepada saya bahawa beliau teruja dengan berita ini.

Sebenarnya, bukanlah perkara baru apabila pemain bolasepak kebangsaan menyertai PAS kerana sebelum ini sudah ramai yang membuat langkah yang bijak ini. Sebagai contohnya, bakas Ketua pasukan bolasepak kebangsaan, Radhi Mat Din uang telah dinobatkan sebagai Tokoh Sukan Bolasepak sempena Muktamar DewancPemuda PAS pada tahun lalu. Radhi pernah dilantik sebagai exco Dewan Pemuda PAS Kedah.


Abdullah Ali, semasa menyerahkan borang untuk menyertai PAS sebagai ahli seumur hidup telah menyebut bahawa beliau memilih PAS kerana parti yang teah menjangkau usia 61 tahun ini satu-satunya parti yang memperjuangkan Islam di Malaysia. Beliau sangat yakin dengan perjuangan PAS dan akan turun berkempen untuk memenangkan PAS dalam pilihanraya umum yangakan datang.

Mungkin dengan pengumuman ini dapat memberikan jawapan kepada dua individu yang ingin saya catatkan di sini iaitu Dr Hassan Ali dan Datuk Mohd Said. Dr Hassan yang sedang membuat roadshow diseluruh negara untuk memberikan penjelasan yang kononnya PAS telah lari daripada landasan perjuangan dan Datuk Mohd Said yang melabelkan PAS sebagai Parti Ajaran Sesat perlu membuat temujanji dengan lagenda bolasepak negara yang jauh lebih memahami.

Semoga dengan kemasukan Abdullah Ali akan menarik lebih ramai lagi lagenda bolasepak untuk sama-sama berjuang dengan PAS.Manalah tahu, nama-nama seperti Zainal Abidin Hasan, Dolah Salleh, Nasir Yusof, Khairul Azman Mohamad dan ramai lagi yang satu masa dahulu berjaya mewarnai sukan bolasepak Malaysia akan menurut langkah yang sama.

Insya Allah, saya akan usahakan agar satu program khas Abdulah Ali bersama anak muda akan dilaksanakan melalui DACS dalam masa terdekat ini.

Wassalam.

Ulasan