Pemimpin PKR Ditangkap Khalwat ?

Salam perjuangan,

Sebelum melelapkan mata, saya cuba mencari beberapa isu yang 'panas' untuk saya berikan lontaran pandangan dan pendapat sebagai sebahagian daripada tradisi saya untuk memastikan bahawa setiap hari pasti ada isu ataupun pandangan massa yang akan menjadi bahan ulasan saya.


Namun tak menjadi jangkaan saya bahawa berita tertangkapnya seorang pimpinan PKR dengan tangkapan khalwat mewarnai berita edisi online secara menyeluruh pada ketika ini.

Terdapat beberapa blog yang telah mengenalpasti bahwa yang tertangkap itu adalah Dr Badrol Amin walaupun sehingga kini saya belum mendapat kesahihan berita tersebut daripada rakan-rakan dalam PKR. Apa yang pasti, SMS yang katanya dihantar oleh Dr Badrol Amin yang menafikan bahawa ia adalah satu tangkapan khalwat telah dimuatnaik dalam beberapa blog.

Saya masih menunggu berita yang sebenarnya berlaku dan mudah-mudahan ia tidak seperti mana yang dilaporkan.

Wassalam

------------------------------------------ Sabtu Februari 25, 2012

Pemimpin PKR Ditangkap Khalwat Dengan Isteri Orang - mStar Online

Oleh IZRA ABD RAHMAN

PETALING JAYA: Seorang pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) ditangkap khalwat bersama seorang wanita dipercayai berstatus isteri orang di sebuah hotel di Kuantan, Pahang, awal pagi Sabtu.

Perkara ini disahkan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz.Mohd Ghazali berkata sekumpulan pegawai penguatkuasa Jaip tiba di hotel berkenaan kira-kira pukul 3.10 pagi sebaik menerima panggilan telefon daripada suami wanita berkenaan."Suami dan rakan-rakannya yang sampai di situ (hotel) dulu, sebelum Jaip tiba di lokasi yang sama untuk tindakan selanjutnya," katanya ketika dihubungi mStar Online, Sabtu.

Menurut Mohd Ghazali sehingga pukul 7 petang tadi pemimpin PKR tersebut masih disoal siasat oleh Jaip.Pemimpin PKR itu pernah menggelarkan Penasihat parti Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Imam Mahdi dan memegang jawatan penting dalam parti itu di peringkat negeri Selangor.

Bagaimanapun, menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dipercayai dihantar pemimpin tersebut kepada pimpinan dan ahli PKR yang lain, beliau menafikan tuduhan berkenaan.Menurut SMS berkenaan, pemimpin itu mendakwa wujudnya salah faham akibat masalah keluarga yang dihadapi wanita tersebut.

Jelas beliau, wanita berkenaan menghadapi masalah rumah tangga dengan suaminya dan sering lari dari rumah namun beliau turut menasihatinya agar pulang.

Ulasan