Maafkan Saya, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim

 
Bekas bos SPRM akan minta maaf pada MB
 
Bekas ketua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Ahmad Said Hamdan memohon maaf di mahkamah terbuka, kepada menteri besar Selangor berhubung kenyataan yang dibuatnya pada 2009.

NONEPeguam Sankara Nair (kiri), yang mewakili Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kerajaan dan Ahmad Said telah bersetuju untuk menyiarkan permohonan maaf itu dalam dua akhbar yang telah melaporkan kenyataan Ahmad Said itu.

Ia perlu disiarkan di muka depan akhbar New Straits Times, tetapi tidak ada syarat khusus untuk akhbar The Star.

Bercakap di luar Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pagi ini, Sankara berkata responden bersetuju untuk membayar kos RM10, 000.

Penyelesaian itu direkodkan di hadapan Hakim Lau Bee Lan.
 
Bekas bos SPRM akan minta maaf pada MB
4:17PM Mac 18 2013     
 
Bekas ketua pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Datuk Seri Ahmad Said Hamdan dijangka akan memohon maaf kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim esok di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.
Ia berkaitan dengan kenyataan Ahmad Said mengenai dakwaan penyalahgunaan kuasa oleh MP tersebut berhubung penyelenggaraan kereta peribadi dan pembelian sejumlah lembu bagi Hari Raya Aidiladha pada 2009 untuk kawasan parlimen yang diwakili Abdul Khalid.

Kedua-dua pihak bersetuju untuk membuat penyelesaian di luar mahkamah – yang dirunding sejak aawal pagi ini – dan akan direkodkan di hadapan Hakim Datuk Lau Bee Lan esok.

Khalid hari ini memberi petunjuk bahawa beliau tidak akan menuntut gantirugi, namun terma penyelesaian itu hanya akan diketahui esok.

Beliau menamakan Ahmad Said dan kerajaan Malaysia sebagai responden di dalam saman tersebut.

Ulasan