SAUDARA BARU PERLU BANTUAN KITA*SAUDARA BARU PERLUKAN BANTUAN KITA*

Pada 21 Julai yang lalu, PAS kawasan Segamat telah menziarahi seorang saudara baru iaitu Encik Ismail bin Abdullah kerana kami telah menerima maklumat berkaitan dengan keadaan beliau yang uzur dan keperluan untuk membantu menyiapkan rumah beliau.

Kami dibantu oleh sdr Hashim yang sangat rapat dengan sdr Ismail dan telah banyak membantu Ismail dalam pelbagai urusan.

Malangnya, pada hari tersebut kami dimaklumkan oleh adik Ismail bahawa Ismail telah dimasukkan ke Hospital Daerah Segamat akibat Sakit jantung.

PAS kawasan Segamat telah meninjau dan melihat sendiri keadaan rumah tersebut dan telah menghulurkan bantuan yang diterima daripada pelbagai pihak bagi menyiapkannya.

Hari ini, sdr Hashim yang menguruskan kerja baikpulih ini telah menghantar maklumat terkini mengenai sdr Ismail yang telah kembali ke rumah dan proses membaiki rumahnya. Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar namun masih ada kekurangan yang perlu ditampung lagi.

Kepada sesiapa yang ingin menghulurkan bantuan, sila hubungi *Pengerusi Lajnah Kebajikan PAS kawasan Segamat , Haji Moin bin Abdul di Italian 0197307196* atau terus _bank in_ ke akaun *PAS KAWASAN SEGAMAT (Maybank : 5510 5231 2905) atau (BIMB : 0107 8010 0029 58)*

Sekian, wassalam.

Haji Moin bin Abdul
Pengerusi Lajnah Kebajikan PAS kawasan Segamat
2 Zulkaedah 1438 bersamaan 25 Julai 2017.

Ulasan