Hajah Rosmah Mansor Merumitkan UMNO/BN

Assalamu'alaikum dan salam perjuangan,

Datin Sri Hajah Rosmah Mansor terus mendapat tempat dalam media perdana bukan sahaja kerana beliau adalah isteri PM tetapi kerana beliau dikatakan mempunyai satu hobi yang sukar untuk dipadamkan dalam sanubarinya iaitu sikap suka berbelanja @ shopping dengan boros.

Hajah Rosmah yang baru selesai menunaikan haji sering dikaitkan dengan sikap boros apabila berbelanja. Terbaru, Hajah Rosmah dikatakan telah berbelanja lebih daripada RM 300,000 ketika mengunjungi Australia. Walaupun Hajah Rosmah menafikan bahawa beliau telah difitnah namun kolumnis Sydney Morning Herald Andrew Hornery mempertahankan dakwaannya bahawa isteri perdana menteri Rosmah Mansor membelanjakan lebih RM300,000 semasa lawatannya ke Australia dan beliau mempunyai sumber yang kukuh.

Hajah Rosmah perlu bertindak lebih daripada itu, bukan sekadar menafikan tetapi mengambil tindakan saman terhadap Kolumnis tersebut sekiranya beliau dipihak yang benar. Namun saya tidaklah terkejut sekiranya Hajah Rosmah mengambil sikap berdiam diri kerana Hajah Rosmah telahpun membuktikan bagaimana sikapnya yang sama dalam isu-isu yang pernah dibangkitkan.

Hajah Rosmah perlu belajar daripada Sharizat Jalil yang telah menyaman Rafizi dan Zuraidah kerana tuduhan yang mengaitkan beliau dengan NFC.

Hobi yang tidak dapat dikawal ini sebenanrnya menjadi bebanan kepada Umno dan BN kerana rakyat tertanya-tanya daripada manakah Hajah Rosmah mendapat sumber kewangannya, adakah semua datang daripada tabungannya sejak kecil?

Wassalam

Ulasan