Pemuda PAS Menggegar Parlimen Temerloh


Assalamu'alaikum dan salam sejahtera,

Masyarakat di sekitar Temerloh dan Mentakab tertanya-tanya dengan kehadiran sebahagian besar pimpinan Dewan Pemuda PAS Malaysia ke Parlimen Temerloh. Program yang bermula daripada pagi hari Sabtu dan berakhir pada tengahari hari Ahad berjaya menghidupkan suasana meriah di bandar Temerloh dan Mentakab yang sememangnya agak sesak disebabkan masyarakat Tionghua yang menyambut Tahun Baru Cina pada hari esok (23 Januari2012).

Kain rentang yang dipasang oleh Dewan Pemuda PAS Pahang mudah di lihat disekitar kawasan bandar dan poster-poster ceramah bertebaran disegenap pelusuk Parlimen yang kini diwakili oleh YB Datuk Saifudin bin Abdullah setelah beliau menang dengan majoriti 2241 undi pada tahun 2008 setelah berjaya mengalahkan calon PKR iaitu sdr Ahmad Nizam bin Hamid.

Parlimen Temerloh yang mempunyai jumlah pengundi (2008) seramai 54,010 mempunyai tiga buah Dun iaitu Mentakab dan Lancang yang dimenangi oleh BN dan Dun Kuala Semantan yang dimenangi oleh PAS.

Dengan motto 'Temerloh Milik Kita' Pemuda PAS telahcmengatur pelbagai program yang melibatkan ketiga-tiga Dun dalam parlimen ini seperti program tazkirah, ceramah penerangan, edaran limau dan kad tahun baru Cina, program anak muda, sumbangan peralatan sukan dan pelbagai lagi aktiviti yang berjaya mencuit hati masyarakat setempat.

Saya sempat menghadiri beberapa program yang telah disusun oleh Pemuda PAS Pahang dan berkesempatan jugamenyampaikan ceramah di Taman Temerloh Jaya dan Kampung Berhala Binjai.

Secara keseluruhannya, program berjaya mencapai matlamatnya. Tahniah kepada semua!

Wassalam.

Ulasan