Puad Zakarshi Tuduh Anwar, Nik Aziz Berlakon

Salam perjuangan,

Saya membaca dalam Sinar Harian online pada hari ini dan mendapati bahawa terdapat satu berita yang bertajuk "Mohd Puad mendakwa Anwar, Nik Aziz berlakon" yang mana Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Mohd Puad Zarkashi menyatakan bahawa pertemuan yang dijadualkan di antara Ketua Pembangkang dengan Musyidul Am PAS adalah merupakan satu lakonan kerana Tuan Guru Nik Abd Aziz kuat menyebelahi DS Anwar sebelum daripada ini dan pandangan TG Nik Aziz tidak mewakili keseluruhan ahli PAS.

Saya mengingatkan Mohd Puad supaya jangan membuat sebarang dakwaan yang mengarut terhadap 'lakonan' yang kononnya dibuat oleh kedua-dua pemimpin tertinggi PAS dan PKR ini kerana itu pertemuan itu adalah hak kepada mereka untuk bertemu.

Saya juga meminta agar Mohd Puad supaya selesaikan dahulu isu berlabuhnya kapal perdagangan Israel di Perlabuhan Klang. Adakah kapal dagangan Israel yang singgah di perlabuhan Malaysia adalah merupakan satu lakonan?

Akhirnya, saya meminta agar Mohd Puad menghormati pertemuan yang diadakan ini kerana kepimpinan Pakatan Rakyat menyelesaikan masalah dengan harmoni

Wassalam

Ulasan