Tarik balik filem hina Rasulullah

Tarik balik filem hina Rasulullah
SYAIRI SHAARI
15 September 2012
Tarik balik filem hina Rasulullah
Sebahagian jemaah yang menyertai Himpunan Munajat dan Membantah terhadap tayangan video yang menghina Nabi Muhammad SAW, semalam.
GOMBAK - Pemuda Pas Pusat akan melancarkan Himpunan Sejuta Umat di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat sekiranya kerajaan berkenaan tidak mengambil langkah meredakan kemarahan umat Islam berikutan penayangan filem menghina Nabi Muhammad SAW pada 2 Julai lalu.

Setiausaha Agungnya, Khairul Faizi Ahmad Kamil berkata, Dewan Pemuda Pas Pusat mendesak kerajaan Amerika Syarikat (AS) supaya menarik balik penerbitan filem berjudul Innocence of Muslims oleh Sam Bacile yang menimbulkan kemarahan umat Islam di seluruh dunia.

“Pemuda Pas memberi isyarat sekiranya isu ini tidak ditangani, perhimpunan sejuta umat Islam akan bangkit di hadapan kedutaan tersebut pada Jumaat depan,” katanya ketika ditemui pada Himpunan Munajat dan Membantah terhadap tayangan filem yang menghina peribadi sebenar Nabi selepas solat Jumaat di Masjid Jamek Al-Amaniah, Batu Caves, semalam.

Hadir sama, Ketua Penerangan Pemuda Pas Malaysia, Ridhuan Mohd Noor; Ketua Pemuda Pas Wilayah Persekutuan, Kamaruzaman Mohd; Ketua Pemuda Pas Selangor, Hasbullah Ridhuan dan Yang Dipertua Pas Gombak, Salehuddin Mohd Nasir.

Kira-kira 300 umat Islam menyertai perhimpunan tersebut yang antaranya melaungkan sanggup mati syahid dan bermandi darah demi mempertahankan Islam dan Rasulullah.

Ulasan