Masa Untuk Membalas Sokongan Pengundi

Assalamu'alaikum dan salam perjuangan,

Hari ini hari sudah masuk hari ke lapan keputusan Pilihan Raya Umum ke ke 13 (PRU13) diumumkan dan seperti mana yang telah diketahui ramai bahawa BN terus menerima mandat untuk membentuk kerajaan yang baru. Walaupun mandat itu masih lagi dicabar melalui petisyen-petisyen pilihan raya namun hakikatnya BN masih lagi berkuasa dengan kemenangan yang semakin merosot dan menjunam serta tidak mengembirakan Perdana Menteri Malaysia selaku Pengerusi BN.

Johor yang terkenal sebagai negeri terkuat UMNO/BN di Dunia telah dirobek dengan kemenangan 18 kerusi DUN daripada wakil PR (DAP - 13 kerusi, PAS - 4 kerusi, PKR - 1 kerusi) dan lima kerusi Parlimen (DAP - 4 kerusi, PKR - 1 kerusi) sehingga menyebabkan MB Johor yang baru terpaksa berdepan dengan wakil PR yang lebih ramai jika dibandingkan dengan mantan MB Johor sebelum ini.

Di Kluang, tema "Kluang Mencetus Perubahan" telah berjaya meraih sokongan yang luar biasa daripada pengundi sehingga Parlimen Kluang dan Dun Mengkibol telah berjaya ditawan oleh wakil DAP dan hanya tewas di Dun Mahkota dengan majoriti yang kecil, itu pun kerana BN telah dibantu dengan 'sokongan padu' daripada Undi Awal dan Undi Pos.Walau bagaimanapun, perjuangan untuk menang di Dun Mahkota masih diteruskan dengan petisyen yang akan dibuat tidak lama lagi.

Apapun, saya akan teruskan perjuangan saya bagi membalas sokongan seramai 18,323 pengundi yang telah menyokong PR di Mahkota dan perjuangan saya tidak akan terbatas dengan perbezaan kaum dan agama.

Terima kasih kepada semua yang telah memberikan sokongan. Sentiasa ingat bahawa :-

"KITA DIKIRA SEBAGAI 'KALAH' HANYA APABILA KITA BERHENTI BERUSAHA. ORANG YANG BERJAYA ADALAH ORANG YANG TIDAK PERNAH BERHENTI BERUSAHA. MAKA TERUSKAN USAHA SEHINGGA KITA BERJAYA"

Sekian, wassalam.

Ulasan