PAS SEDIA BERI KERJASAMA TANGANI JENAYAH
PAS SEDIA BERI KERJASAMA TANGANI JENAYAH

SEGAMAT, 16 Ogos 2017 - Parti Islam SeMalaysia (PAS) kawasan Segamat pada hari ini telah mengadakan pertemuan Mahabbah dan menyerahkan memorandum kepada Ketua Polis Daerah Segamat di Ibu Pejabat Kontinjen Daerah Segamat petang tadi.

Memorandum tersebut telah diserahkan oleh Khairul Faizi bin Ahmad Kamil, Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Johor kepada Supt. Raub bin Selamat di pejabatnya selepas kedua-pihak mengadakan perbincangan mengenai perkara yang berkaitan dengan keselamatan dan beberapa cadangan telah dikemukakan kepada Ketua Polis Daerah Segamat untuk dipertimbangkan.

Pertemuan tersebut telah berjalan dengan harmoni dengan kedua-dua pihak telah memberikan pandangan dan idea yang baik dengan bermatlamatkan agar keselamatan masyarakat akan lebih terjamin pada masa akan datang.

Menurut Khairul Faizi, keselamatan adalah satu perkara yang sangat dititik-beratkan oleh masyarakat kerana setiap hari dilaporkan berlakunya pelbagai bentuk jenayah di seluruh negara. Masyarakat juga bertanggungjawab untuk memastikan keselamatan dapat dipertingkatkan dengan memberikan kerjasama kepada pihak polis dalam memberikan maklumat yang diperlukan.

Khairul Faizi juga berpendapat bahawa kesedaran mengenai jenayah perlulah dimulakan sejak daripada kecil lagi. Jenayah seperti 'Mat Rempit' dan penyalahgunaan dadah kebanyakkannya melibatkan golongan remaja dan anak muda.

Rombongan PAS kawasan Segamat telah diketuai oleh Encik Khairul Faizi yang diiringi oleh Hj Moin bin Mohd (Naib Yang Di Pertua PAS kawasan Segamat), Puan Nurzahrah binti Abdul Wahab (Ketua Dewan Muslimat PAS kawasan Segamat) Encik Mohd Daud bin Mohd Jan (AJK PAS kawasan Segamat), Encik Norhanif bin Othman (AJK Dewan Pemuda PAS kawasan Segamat) dan Cik Yuhanis binti Mohd Aris (AJK Dewan Muslimat PAS kawasan Segamat).

Ulasan