Usrah Kelompok di Kampung Sepinang, Segamat

Usrah Kelompok di Kampung Sepinang, Segamat malam tadi.

Di antara pengisian yang telah saya sampaikan ;

1. Al-Ma'thurat adalah amalan wirid dan doa harian yang diamalkan oleh Rasulullah SAW serta surah-surah dari Al-Quran yang dikumpul dan disusun oleh al-Imam As-Syahid Hasan Al-Banna.

2. Sebagai pejuang Islam, maka digalakkan secara konsisten dan istiqamah membaca Al-Ma'thurat pada waktu pagi dan petang/malam untuk memantapkan jiwa.

3. Hasan Al-Banna adalah pengasas Ikhwanul Muslimin di Mesir, menghadapi pelbagai ujian untuk memperjuangkan Islam di sana dan perjuangan mereka mendapat tentangan yang hebat sehinggalah ke hari ini.

4. Perjuangan memerlukan pengorbanan dan sentiasa diuji seperti mana yang tercatat dalam Al-Quran dan ia menjadi sunnah dalam perjuangan.

5. Pejuang bukan hanya mengorbankan harta dan masa sahaja untuk mendapatkan keredhaan Allah tetapi juga sehingga sanggup mengorbankan nyawa demi mencapai matlamat ini.

6. Itulah juga yang telah dilakukan oleh As-Syahid Ustaz Ibrahim Libya bersama para sahabatnya 32 tahun yang lalu sehingga terkorban Syahid di Memali yang percaya dan yakin dengan tindakan mereka.

7. Mereka yang mengharapkan keredhaan Allah S.W.T. mestilah berjuang dengan semaksimum mungkin sehingga sanggup mengorbankan masa dan harta, malah menggadaikan nyawa bagi memastikan Islam mencapai kemenangan.

8. PAS dalam apa jua keadaan terus berjuang bagi menegakkan Islam dalam pemerintahan dan kehidupan masyarakat. PAS kekal dengan dasar perjuangannya biarpun berkemungkinan kehilangan sokongan dalam Pilihanraya.

9. Mengingatkan kepada para ahli-ahli PAS supaya bekerja dengan bersungguh-sungguh untuk mencapai kemenangan tetapi perlu bersedia menerima kekalahan kerana kalah atau menang adalah urusan Allah.

10. Menyarankan agar semua kepimpinan dan Ahli PAS mendapatkan maklumat yang tepat melalui sumber yang benar seperti Harakah. Oleh kerana itu kita hendaklah membeli Harakah dan menjadikannya bacaan tetap setiap keluaran.

Wassalam.

Khairul Faizi bin Ahmad Kamil.
24 Ogos 2017, 1.38 pagi.

Ulasan