Blogger Marahku Sudah Hilang Marahnya

Assalamu'alaikum dan salam perjuangan,

Sebuah blog yang sebelum ini telah dijadikan tempat rujukan akhbar Utusan Malaysia untuk menyiarkan berita sensasi "Kristian Agama Rasmi?" telah membuang semua postingnya termasuk posting yang kontroversi sehingga mencetuskan ketidakstabilan politik khususnya kepada UMNO.

Mungkin disebabkan tekanan demi tekanan ditujukan kepada tuan punya blog ini maka beliau yang sebelum ini dilihat ikhlas untuk menyatakan kebenaran telah memaksa dirinya akur dengan tekanan semasa.

Mungkin juga Marahku yang tersemat di dalam sanubari penulis tersebut telah kurang rasa kemarahannya. Semasa marah beliau menulis dan membuat 'posting' ke blognya dan apabila sudah tidak marah lagi maka semua 'posting' tersebut dibuang ke dalam tong sampah (recycle bin).

Mungkin juga beliau terpaksa melakukan sebegitu rupa kerana beliau menyedari bahawa menjadi blogger pro UMNO belum tentu beliau akan selamat daripada sebarang tindakan undang-undang jika sebaran berunsur fitnah dilakukan.

Mungkin juga beliau bertindak kerana terpaksa akur dengan arahan 'bos' yang mahukan posting beliau dikeluarkan.

Tidak kiralah apa juga kemungkinan-kemungkinan yang menyebabkan perkara ini berlaku tetapi yang pentingnya beliau telah mengeluarkan segala posting yang pernah beliau paparkan di blog tersebut.

Blogger Papa Gomo yang juga rakan seangkatan blogger-blogger pro UMNO juga marah dengan blogger Marahku sehingga menggesa akan blogger Marahku disumbat ke dalam ISA. Menggelatarlah kaki dan tangan bila ISA dijadikan tempat persinggahan blogger Marahku selepas ini.

Tindakan Syamsul Yunus, tuan punya blog Marahku ini juga telah menyebabkan Khairy Jamaluddin naik angin. KJ dapat merasakan betapa tindakan kurang bijak Syamsul ini sebenarnya telah menyebabkan ramai pimpinan UMNO terpaksa menanggung malu akibat telah percaya dan telahpun menyebarkan maklumat palsu ini kepada seluruh rakyat Malaysia. Pemimpin UMNO yang bijak bistari tanpa usul periksa telah menggunakan halaman muka hadapan UM berkempen kepada masyarakat Melayu/Islam supaya mempercayai isu ini dan menyatakan kepada mereka bahawa DAP terlibat sama.

Paling terkehadapan adalah Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussien dan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim yang cepat melatah dan mewujudkan suasana tidak selesa. Sekarang, apa sudah terjadi? Di mana hendak diletakkan muka pemimpin-pemimpin UMNO yang berkokok di sana sini?

Inilah padahnya apabila terlalu cepat mempercayai berita tidak sahih yang disiarkan oleh akhbar pembawa fitnah dan menceduknya daripada blogger pencipta fitnah.

Kepada pemilik Blogger Marahku, dengan hanya melupuskan catatan anda di dalam blog belum lagi menyelesaikan kemelut ini. Permohonan maaf secara terbuka perlu dibuat dan anda juga perlu bersedia untuk dikenakan tindakan undang-undang yang sewajarnya.

BOIKOT UTUSAN MALAYSIA!

Khairul Faizi bin Ahmad Kamil
www.khairulfaizi.com
11 Mei 2011

Ulasan