DS Anwar Ibrahim Tidak Bersalah

Assalamua'alaikum dan salam perjuangan,


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, Tuhan Pencipta alam ini yang telah menentukan satu keputusan yang cukup besar ertinya kepada perjuangan menegakka keadilan di negara yang tercinta ini.

Seperti yang telah saya catatkan sebelum ini bahawa terdetik di dalam hati saya bahawa saya perlu hadir pada 901 kerana ia bakal menjadi satu detik yang cukup penting untuk merubah politik Malaysia pada Pilihanraya Umum yang akan datang.


Sememangnya keputusan Hakim adalah sesuatu yang di luar jangka kerana sebahagian besar daripada 'kita' menjangkakan bahwa DSAI akan didapati bersalah dan akan merengkok dalam penjara.


Namun, Allah Maha Berkuasa untuk menentukan segala-galanya.


Riak wajah yang pelbagai dapat saya lihat sepanjang berada di perkarangan mahkamah tadi.

Ada yang menitiskan air mata kerana terlalu bersyukur dengan keputusan yang menyebelahi DSAI dan perjuangan rakyat manakala penyokong Saiful yang kebanyakkannya telah berkumpul di masjid berdekatan walaupun pada peringkat awalnya memprovokasi dengan pelbagai perkataan nista seperti "Peliwat, Agen Yahudi dan Juara Seks Bebas" akhirnya terdiam kerana keputusan mahkamah tidak seperti yang mereka canangkan sebelum ini.

Saya juga diberikan ruang untuk memberikan ucapan untuk menyemarakkan suasana tadi. Walaupun sekejap tetapi saya nyatakan bahawa ini adalah langkah awal untuk kita mengusai Putrajaya tidak lama lagi dan saya menggesa agar semua yang hadir perlu bekerja dengan lebih kuat.


Saya sedang menunggu reaksi balasa daripada blogger dan facebooker Umno dengan penuh minat, apakah agaknya yang mereka akan canangkan selepas ini dalam isu liwat. Mungkin mereka boleh timbulkan persoalan selepas ini, siapa sebenarnya peliwat Saiful.

Petugas Pemuda PAS turut sama berperanan untuk menjaga keselamatan dan kawalan termasuklah kawalan kepada pimpinan PAS yang hadir. Tahniah kepada mereka semua!

Apapun, ini adalah permulaan yang cukup istimewa untuk Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya.


Terus Berjuang!


Khairul Faizi bin Ahmad Kamil

Tingkat 2, Pejabat Agong PAS
Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

9 Januari 2012, 12.45 tengahari.

Ulasan