Sentiasa Prihatin Dengan Saudara Kita Di Palestin

Assalamu'alaikum dan salam perjuangan,

Alhamdulillah, satu Demonstrasi Aman Solidariti Untuk Selamatkan Masjid Al-Aqsa telah berjaya diadakan selepas solat Jumaat tadi di perkarangan Masjid Sultan Ismail Batu Pahat.

Seperti mana yang dilaksanakan di seluruh tanahair, demonstrasi atau himpunan Aman ini diadakan bagi menunjukkan solidariti terhadap saudara Islam di Palestin dan mengecam tindakan Yahudi Zionist yang berterusan menzalimi penduduk Palestin dan menyekat umat Islam menunaikan solat di Masjid Al-Aqsa.

Selain daripada saya, turut berucap adalah Ustaz Nawfal Mahfodz, sdr Rosman Kemin, Ustaz Aliffuddin bin Ramlee dan ust Danial Hassan yang mengetuai Doa Wehdah.

Sdr Samsudin Jaafar telah bertindak sebagai Pengerusi Majlis.

Majlis walaupun agak kurang 'berseri' apabila YB Ustaz Abdullah Hussin, Pesuruhjaya PAS Negeri Johor tidak dapat bersama kerana mempunyai komitmen program bersama PAS Negeri Terengganu, namun tanpa kehadiran YB PJ majlis dapat diteruskan dengan sebaiknya dengan mandat yang diberikan.

Terima kasih kepada Jawatankuasa Himpunan yang diketuai oleh Timbalan Ketua DPPNJ Ustaz Nawfal kerana berjaya mengendalikan persiapan majlis dengan baik walaupun diberikan tugas dalam tempoh yang singkat. 

Terima kasih kepada pasukan Jabatan Amal Johor yang telah bertugas mengawal keselamatan dan pasukan PDRM yang bertugas.

"Sentiasa prihatin dengan nasib saudara kita di Palestine"

Wassalam.

Khairul Faizi bin Ahmad Kamil
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Johor

Ulasan